Skip to main content

Seksuoloog Utrecht

Yvonne van Baardwijk

Ik werk sinds 2012 als seksuoloog in Utrecht. Graag stel ik mezelf aan jullie voor en vertel ik over mijn achtergrond zodat je kunt onderzoeken of mijn werkwijze en persoonlijkheid jou aanspreekt.

Het is immers ontzettend belangrijk om je op je gemak te voelen in therapie; zeker bij een onderwerp als seks.  

Mijn naam is Yvonne van Baardwijk. Sinds 2000 ben ik werkzaam op het gebied van seksuele gezondheid. Ik heb gewerkt bij de Rutgers WPF en in Afrika voor diverse HIV-preventie programma's. In 2012 heb ik de studie seksuologie afgerond bij bij de RINO groep en ben ik gestart met mijn praktijk. Naast seksuologie heb ik mij gespecialiseerd in Rationeel Emotieve Therapie. RET is een vorm van cognitieve therapie waardoor je gedachtes leert om te buigen naar helpende gedachtes.

Ik ben als seksuoloog opgeleid in systemisch werken met stellen (seksuologische partner relatietherapie). Ik heb deze studie in 2022 afgerond bij het Amsterdams Instituut voor Gezins en Relatietherapie. Al mijn opleidingen zijn erkend doort de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Seksuologie). Hier ben ik ook geregistreerd.

Clienten vinden mij heel prettig, toegankelijk in contact waardoor ze zich open durven te stellen in de gesprekken. Ik creëer een veilige sfeer zodat jij of jullie alles durven te bespreken en te vragen.  Ik werk graag met humor zodat er ook ruimte is voor luchtigheid tijdens de gesprekken. Wil je weten wat mensen zeggen kijk dan naar mijn testimonials van clienten

Ik ben een aanhanger van de visie op seks en relatie van relatietherapeut Esther Perel. Naar mijn idee heeft een seksueel probleem altijd invloed op de relatie en andersom. Nog steeds haal ik voldoening uit mijn werk als seksuoloog als ik zie dat partners weer meer verbinding maken met elkaar en weer genieten van intimiteit en/of seks. Meer over mijn werkwijze en Esther Perel vind je hier.

Ik heb een praktijkruimte in de binnenstad van Utrecht, maar ik stap ook graag op de fiets of in de auto om naar jou/jullie te komen. 

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek (online) aan om te ervaren of jij/jullie een klik ervaren. Daarnaast wil ik inschatten of ik de juiste therapeut ben om jullie te begeleiden.

Testimonial van Anne en Mark

Wij hebben de coaching van Yvonne als heel prettig ervaren. Ze weet een open sfeer te creëren, waarin er ruimte is om gevoelens bespreekbaar te maken. Yvonne luistert naar beide partners zonder te oordelen en weet haar aandacht goed over beiden te verdelen. De oefeningen zijn praktisch en laagdrempelig en hielpen ons inzicht te krijgen in onze eigen ideeën en gevoelens over seksualiteit. Daarnaast hebben de sessies met Yvonne ook bijgedragen aan een verbetering van onze algehele communicatie. Er is nu meer begrip voor elkaar en geduld om zaken bespreekbaar te maken. Yvonne heeft ons, zowel individueel als samen, verder gebracht in onze (seksuele) communicatie, waardoor wij weer vertrouwen hebben in onze gezamenlijke toekomst!

Professionele begeleiding

Ik werk sinds 2012 als seksuoloog in Utrecht. Ik ben toegankelijk en met mijn humor en directe manier van counselen geef ik vaart en luchtigheid in het traject. In mijn praktijk behandel ik vragen rondom verschil in verlangen, pijn bij vrijen, vroegtijdige ejaculatie etc. Verder zie ik regelmatig stellen met vragen rondom de vormgeving van seksualiteit in hun relatie. Hoe kun je nader tot elkaar komen op seksueel gebied indien je andere ideeën of verlangens hebt (frequentie of manier van vrijen, monogamie/polyamorie etc.) Hoe kun je nader tot elkaar komen zonder je eigen identiteit of verlangens weg te schuiven?

Ik ben vooral gespecialiseerd in partnerrelatietherapie.  Deze manier van therapie verbetert het begrip en communicatie binnen de relatie en de seksualiteit zodat jullie weer kunnen genieten van elkaar.

Pluspunten Yvonne

 • Korte trajecten (6 a 8 sessies)
 • Sessies op mooie locatie in Utrecht of aan huis tot 15km
 • Sessies overdag en in de avond of weekend

 • Counseling verbetert jullie seksualiteit en relatie
 • Engelstalige counseling mogelijk (EN)

 • Bas & Simone
  “De gesprekken met Yvonne hebben bijgedragen aan een structurele verbetering van onze relatie.”
 • Willemijn & Pieter
  “We zijn er sterker en wijzer uitgekomen en hebben tools tot onze beschikking waardoor we samen verder kunnen werken aan de stijgende lijn!”
 • Alexandra & Luca
  "We groeiden niet alleen lichamelijk weer nader tot elkaar, we kwamen vooral ook geestelijk weer op 1 lijn te zitten."