Skip to main content

De Seksuoloog Utrecht

Yvonne van Baardwijk

Zoeken jullie een professionele seksuoloog die gespecialiseerd is in het begeleiden van stellen, dan zijn jullie bij Yvonne aan het juiste adres. Yvonne legt in haar therapie de focus op de seksualiteit; echter bespreekt zij ook relevante relatiethema’s die invloed hebben op de seksualiteit.

Mijn naam is Yvonne van Baardwijk. Sinds 2000 ben ik werkzaam op het gebied van seksuele gezondheid. Ik heb gewerkt als seksueel voorlichter bij de Rutgers WPF. Daarnaast heb ik enkele jaren gewerkt in West en Zuid-Afrika als coördinator van diverse HIV-preventie programma's. In Afrika heb ik ervaren dat er open over seksualiteit gesproken. De wijze waarop seksualiteit wordt besproken in Afrika is nog altijd een grote inspiratiebron voor mij. Ik creëer tijdens de counseling een veilige sfeer zodat jullie op een prettige manier jullie wensen en verwachtingen durven te bespreken. Zo kunnen we onderzoeken wat er nodig is om seksualiteit weer op een positieve manier te beleven.

In 2007 heb ik de HBO opleiding Seksuologie afgerond en ben ik gestart met het counselen van mensen met seksuele vragen en problemen. Deze opleiding is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie NVVS. Naast deze opleiding heb ik mij gespecialiseerd in Rationeel Emotieve Therapie. RET is een vorm van cognitieve therapie waardoor je gedachtes leert om te buigen naar helpende gedachtes.  

Ik ben gespecialiseerd in systemisch werken met stellen (Opleiding Systeem & Seks afgerond in 2022). Een seksueel probleem heeft immers veel invloed op de relatie en andersom. Nog steeds haal ik veel plezier en voldoening uit mijn werk als ik zie dat partners weer meer verbinding maken en genieten van seks.

Mijn werk als seksuoloog doe ik ontzettend graag, en dat merk je aan mijn enthousiasme en energie. Je kunt ervoor kiezen om naar de praktijkruimte te komen in de binnenstad van Utrecht maar ik stap ook graag op de fiets of in de auto om naar jou te komen om jou of jullie op weg te helpen.

Ik bied gratis online een kennismakingsgesprek aan om te ervaren of jij/jullie op je gemak zijn en om te zien of ik de juiste persoon ben om jullie te begeleiden. Klik hier (gratis kennismakingsgesprek  link van maken)

Testimonial van Anne en Mark

Wij hebben de coaching van Yvonne als heel prettig ervaren. Ze weet een open sfeer te creëren, waarin er ruimte is om gevoelens bespreekbaar te maken. Yvonne luistert naar beide partners zonder te oordelen en weet haar aandacht goed over beiden te verdelen. De oefeningen zijn praktisch en laagdrempelig en hielpen ons inzicht te krijgen in onze eigen ideeën en gevoelens over seksualiteit. Daarnaast hebben de sessies met Yvonne ook bijgedragen aan een verbetering van onze algehele communicatie. Er is nu meer begrip voor elkaar en geduld om zaken bespreekbaar te maken. Yvonne heeft ons, zowel individueel als samen, verder gebracht in onze (seksuele) communicatie, waardoor wij weer vertrouwen hebben in onze gezamenlijke toekomst!

Professionele begeleiding

Yvonne is een professionele seksuoloog in Utrecht. Zij is toegankelijk en met haar humor en directe manier van counselen geeft zij vaart en luchtigheid in het traject. In haar praktijk behandelt zij vragen rondom verschil in verlangen, pijn bij vrijen, vroegtijdige ejaculatie etc. Verder ziet zij regelmatig stellen met vragen rondom de vormgeving van seksualiteit in hun relatie. Hoe kun je nader tot elkaar komen op seksueel gebied indien je andere ideeën of verlangens hebt (frequentie of manier van vrijen, monogamie/polyamorie etc.) Hoe kun je nader tot elkaar komen zonder je eigen identiteit of verlangens weg te schuiven?

Yvonne is vooral gespecialiseerd in partnerrelatietherapie. Zij weet op een hele prettige manier patronen op het gebied van jullie relatie en seksualiteit te bespreken en te doorbreken. Deze manier van therapie verbetert het begrip en communicatie binnen de relatie en de seksualiteit zodat jullie weer kunnen genieten van elkaar.

Pluspunten Yvonne

 • Korte trajecten (6 a 8 sessies)
 • Sessies op mooie locatie in Utrecht of aan huis tot 15km
 • Sessies overdag en in de avond
 • Counseling verbetert jullie seksualiteit en relatie
 • Engelstalige counseling mogelijk (EN)

 • Bas & Simone
  “De gesprekken met Yvonne hebben bijgedragen aan een structurele verbetering van onze relatie.”
 • Willemijn & Pieter
  “We zijn er sterker en wijzer uitgekomen en hebben tools tot onze beschikking waardoor we samen verder kunnen werken aan de stijgende lijn!”
 • Alexandra & Luca
  "We groeiden niet alleen lichamelijk weer nader tot elkaar, we kwamen vooral ook geestelijk weer op 1 lijn te zitten."